EN  |   Zoeken  

Over Fender Innovations

Fender Innovations is een jong en dynamisch bedrijf dat gepatenteerde fendersystemen ontwikkelt en produceert voor de scheepvaart. We zijn in 2012 gestart met twee werknemers. Vanaf dat moment heeft Fender Innovations een sterke groei doorgemaakt en heeft zij inmiddels een grote en gevarieerde internationale klantenkring. Van producenten van superjachten tot de grootste scheepsproducenten ter wereld. Zij hebben  veelal specialistische en specifieke aanvragen.

Hoe wij werken

Elke door ons geproduceerde fender wordt op maat gemaakt voor uw vaartuig. Fender Innovations streeft continu naar perfectie. Daarom passen we de specificaties per project aan om te voldoen aan de eisen. Dit komt voort uit het specifieke gebruik van uw vaartuig.

Analyse en functionele specificatie
In overleg met de cliënt bespreken we tot in detail voor welke toepassingen de boot wordt gebruikt. Aan de hand daarvan stellen we de specificaties samen.

Technische specificatie; meten & gedetailleerd design
Ons team ondersteunt u bij het ontwerpen en dimensioneren van het fendersysteem. Dit doen we geheel in overeenstemming met een scheepsbouwkundig ingenieur, scheepswerf of eindgebruiker.

Team & Locatie

Fender Innovations is gestoeld op een vakkundig team van gepassioneerde, technische professionals. Ieder van hen heeft met succes onze uitgebreide in-house opleiding afgerond. Zo kunnen we garanderen dat elke fender die we produceren voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.

Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag, zijn we inmiddels reeds drie keer verhuisd. De meest recente verhuizing, in september 2015, was naar onze nieuwe plek in Wieringerwerf. Deze verhuizing zorgde voor een verdrievoudiging van de ruimte om de benodigde apparatuur te huisvesten. Dit leverde daarmee een aanzienlijke toename van de productiviteit op.

Onze werkplaats in Wieringerwerf faciliteert een zeer efficiënt en geoptimaliseerd productieproces. De routing en het productieproces zijn nauwgezet uitgedacht. Zo komen de kennis en vaardigheden van elke individuele werknemers optimaal tot hun recht.

Werken bij Fender Innovations

Ben je handig, technisch en gemotiveerd? En ben je op zoek naar een baan binnen een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van gepatenteerde marine fendersystemen? Neem dan een kijkje bij onze vacatures

We produceren maatwerk fenders voor de volgende branches:

Windfarm support

Lees meer

Workboats

Lees meer

Superjacht tenders

Lees meer

Contact met Fender Innovations

Westrak 240
1771 SV Wieringerwerf
Nederland

Tel: +31 22 37 64 170
E-mail: info@fenderinnovations.nl

  Follow Fender Innovations on LinkedIn

Fender Innovations B.V. is part of the Fender Innovations Group.

Fender Innovations B.V. is specialised in light weight, flexibel, tailor made fender systems and specials for fast rescue, life boat tenders and heavy duty Rib's.
Poly Marine Fender Systems B.V. is specialised in Heavy Duty fenders for crew tenders, pilot boats or specials such as shore tension.

Find out more at www.polymarinefendersystems.nl | Download PMFS flyer