EN  |   Zoeken  

Fender systemen voor Search and Rescue (SAR)

Het beste fendersysteem wanneer iedere seconde telt.

Download superyacht fenders flyer fenderinnovations-button

Onze maatwerk fendersystemen zijn de ideale oplossing wanneer gewicht en veiligheid een grote rol speelt zoals bij Search and Rescue toepassingen. Hieronder staan een aantal van de belangrijke specifieke kenmerken:

Light gewicht en veilig onder alle omstandigheden
Ons systeem biedt, afhankelijk van de specificaties van het vaartuig, een uitstekend lichtgewicht alternatief voor normale fenders. Door het gebruik van een hoge kwaliteit schuim met gesloten cel zorgen onze fendersystemen voor aanzienlijk meer drijfvermogen en daarmee meer veiligheid. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het ontwerp van uw vaartuig. Door het gebruik van gesloten cel schuim zal de fender onder alle omstandigheden zijn volledige drijfvermogen behouden.

Aanpasbaar
Dankzij onze unieke productiemethode kunnen verschillende dempingseigenschappen worden gecombineerd in één fender, op die manier wordt elk ontwerp specifiek aangepast aan het vaartuig en haar functie.

Vrijheid in vorm
Bij Fenders van Fender Innovations bent u niet gebonden een bepaalde vormen of maten. Onze fender zijn maatwerk. Dit houd in dat bijna iedere vorm, hoek, lengte of radius is mogelijk is. Wij bekijken samen met u welke vorm het best past bij uw vaartuig voor een optimale prestatie tijdens het gebruik.

Naadloos
Onze fenders kunnen op verzoek naadloos worden geproduceerd.

Repareerbaar
Doordat de fenders geen water absorberen, is het bovendien gemakkelijk om in geval van schade een noodreparatie te verrichten. Hiermee kan eventuele verdere schade aan de fenders worden voorkomen. Later ( wanneer het u uitkomt) kan de fender worden gerepareerd of ( afhankelijk van de schade) worden vervangen. Ook in geval van schade zal de fender zijn volledige drijfvermogen behouden.

Gesloten cel schuim
Wij gebruiken alleen gesloten celschuim van hoge kwaliteit, hierdoor zal er in geval van schade geen water worden geabsorbeerd door de fender.

Temperatuurbereik
Het fendersysteem is geschikt voor omgevingstemperaturen van -30˚C tot 55˚C. Afwijkende temperatuurbereiken op aanvraag.

Voor meer specificaties zie onze SAR brochure.

 

We produceren ook op maat gemaakte scheepsfendersystemen voor andere toepassingen, zoals werkboten, tenders voor superjachten en windfarm support.

Bent u op zoek naar nieuwe fenders of een aanpassing voor een bestaande SAR-toepassing? Neem contact met ons op voor informatie

Contact met Fender Innovations

Westrak 240
1771 SV Wieringerwerf
Nederland

Tel: +31 22 37 64 170
E-mail: info@fenderinnovations.nl

  Follow Fender Innovations on LinkedIn

Fender Innovations B.V. is part of the Fender Innovations Group.

Fender Innovations B.V. is specialised in light weight, flexibel, tailor made fender systems and specials for fast rescue, life boat tenders and heavy duty Rib's.
Poly Marine Fender Systems B.V. is specialised in Heavy Duty fenders for crew tenders, pilot boats or specials such as shore tension.

Find out more at www.polymarinefendersystems.nl | Download PMFS flyer