EN  |   Zoeken  

Fenders voor snelvarendende, lichtgewicht werkboten

Download-workboat-flyer-fenderinnovations-buttonOnze standaard is maatwerk.

Onze bijzonder lichte en sterke marine fender systemen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing op snelvarende, lichtgewicht werkboten. Denk bijvoorbeeld aan tenders, snelle reddingsboten, Heavy Duty RIB’s, onderzoeksvaartuigen of onbemande marine systemen, dankzij de volgende kerneigenschappen:

Tot 12 maal lichter
Ons fendersysteem biedt een spectaculair lichtgewicht alternatief voor normale fenders. De fenders zijn tot 12 keer lichter dan de traditionele rubberen fenders.

Flexibele, aanpasbare oplossingen
Verschillende dempingseigenschappen kunnen worden gecombineerd in één fender. Ieder ontwerp wordt aangepast aan het vaartuig en haar functie. Qua montage technieken geniet het verlijmen van de fender aan de romp de voorkeur, omdat dit de snelste en eenvoudigste manier van monteren is. We kunnen naar behoefte ook afwijkende montagetechnieken ontwikkelen, specifiek afgestemd op de wensen en de beoogde toepassing. 

Kostenbesparend
Het lichtgewicht materiaal zorgt voor een grote besparing op brandstofkosten. Bovendien absorberen de fenders geen water, wat het eenvoudig maakt een eventuele noodreparatie te verrichten. Verdere schade wordt zo voorkomen en de fenders behouden te allen tijde optimale effectiviteit.

De perfecte mix van materialen
Door het aanpassen van de parameters van de verschillende materialen is de fender perfect aan te passen aan de vorm van het vaartuig en het beoogde gebruik. De marine fenders zijn (standaard) geschikt voor omgevingstemperaturen tussen -30 C° en 55 °.

Fender Innovations produceert naast fenders voor werkboten ook maatwerk fendersystemen voor andere toepassingen, zoals superyacht tenders en windfarm support

Bent u op zoek naar een marine fender systeem voor uw nieuwbouw of een refit van een bestaande werkboot? Neem contact op voor informatie.

Contact met Fender Innovations

Westrak 240
1771 SV Wieringerwerf
Nederland

Tel: +31 22 37 64 170
E-mail: info@fenderinnovations.nl

  Follow Fender Innovations on LinkedIn

Fender Innovations B.V. is part of the Fender Innovations Group.

Fender Innovations B.V. is specialised in light weight, flexibel, tailor made fender systems and specials for fast rescue, life boat tenders and heavy duty Rib's.
Poly Marine Fender Systems B.V. is specialised in Heavy Duty fenders for crew tenders, pilot boats or specials such as shore tension.

Find out more at www.polymarinefendersystems.nl | Download PMFS flyer