EN  |   Zoeken  

Fenders van Fender Innovations

Als nichespeler in de fenderbranche legt Fender Innovations haar focus op een breed scala van toepassingen. Alle toepassingen van het uitzonderlijke fendersysteem hebben gemeen dat ze opvallend lichter en sterker zijn dan traditionele fenders. Dit leidt  tot aanzienlijke operationele kostenbesparingen. Daarnaast is het fender design strak en elegant. De flexibiliteit van het productieproces biedt scheepsarchitecten een nieuw scala aan toepasbare vormen, hoeken en rondingen.

Fender design in alle vormen en maten & met een strak ontwerp

De fenders kunnen uit één stuk worden geproduceerd in alle vormen en maten tot 20 meter (langer op verzoek). We kunnen de fender leveren in iedere vorm vanuit een 2D cad, een 3D bestand of vanuit een sjabloon voor nieuwbouw en montage achteraf. Alser geen tekeningen of bestanden beschikbaar zijn kunnen we de fender ter plaatse opmeten. De fenders hebben naadloze hoeken, wat de beschermende, dempings- en slijtage-eigenschappen verbetert. De naadloze hoeken en perfecte pasvorm geven onze fenders bovendien een strak uiterlijk. Om de look af te maken, bieden we verschillende topcoats aan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om logo's in de fenders te vervaardigen.

Sterke en flexibele fendersystemen

Door de constructiemethode kunnen verschillende dempingseigenschappen worden gecombineerd in één fender. Ieder ontwerp wordt aangepast aan het vaartuig en haar functie. Ons fendersysteem is opgebouwd rond een kern van schuim met een gesloten cel, gecombineerd met een technische doek en een toplaag. Door de parameters van de verschillende materialen aan te passen, kan de fender perfect aangepast worden aan de vorm van het schip. De fenders zijn geschikt voor omgevingstemperaturen tussen -30 C° en 55 C°. Buiten deze temperatuurzone zal de fender niet breken of delamineren, maar gaat hooguit iets van de effectiviteit verloren. Qua montage heeft het verlijmen van de fender aan de romp heeft de voorkeur, omdat dit is de snelste en eenvoudigste manier van monteren is. Maar daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om de fender mechanisch aan de romp te bevestigen. Het is tevens mogelijk om afneembare fenders te maken.

Lichtgewicht en kostenbesparend

Ons systeem biedt een spectaculair lichtgewicht alternatief voor normale fenders. Afhankelijk van de specificaties van de boot of het schip, zijn de fenders tot 12 keer lichter dan de traditionele rubberen fenders. Doordat de fender geen water absorbeert, is het gemakkelijk om een noodreparatie te verrichten. Zo wordt verdere schade voorkomen, en de effectiviteit behouden. Later kan de fender worden hersteld in zijn oorspronkelijke staat.

Wilt u meer informatie over ons product, de specificaties en mogelijke toepassingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Of klik om onze specifieke Workboat flyer, SAR flyerWindfarm support flyer of onze flyer over toepassingen voor Superyacht tenders te downloaden.

We produceren maatwerk fenders voor de volgende branches:

Windfarm support

Lees meer

Workboats

Lees meer

Superjacht tenders

Lees meer

Contact met Fender Innovations

Westrak 240
1771 SV Wieringerwerf
Nederland

Tel: +31 22 37 64 170
E-mail: info@fenderinnovations.nl

  Follow Fender Innovations on LinkedIn

Fender Innovations B.V. is part of the Fender Innovations Group.

Fender Innovations B.V. is specialised in light weight, flexibel, tailor made fender systems and specials for fast rescue, life boat tenders and heavy duty Rib's.
Poly Marine Fender Systems B.V. is specialised in Heavy Duty fenders for crew tenders, pilot boats or specials such as shore tension.

Find out more at www.polymarinefendersystems.nl | Download PMFS flyer