EN  |   Zoeken  

KNRM kantelproef

wo, 06/25/2014
Tags: 

Onlangs vond in Volendam een kantelproef plaats met één van de KNRM reddingsboten.

Bron: knrm.nl

Kantelende reddingboot

Volendam, 19 juni 2014

Op donderdag 19 juni vond er in de haven van de Marina Volendam een kantelproef plaats van de twaalfde Nikolaas-klasse van de KNRM. Hiermee werd het zelfrichtende vermogen van dit type reddingboot getest.

Het blijft vreemd om een schip, met behulp van een kraan, expres om te trekken totdat ie kapseist, maar de KNRM doet dat niet voor niks: het zelfrichtend vermogen van het schip moet getest worden. De meeste schepen van de KNRM worden gebouwd om alle denkbare weersomstandigheden te kunnen doorstaan. De Nikolaas-klasse, gebouwd door Shipyard Habbeké in Volendam, werd voorheen alleen gebruikt op de ruime binnenwateren, maar deze reddingboot zal worden ingezet op de Waddenzee. Daarom is deze reddingboot uitgerust met twee motoren en heeft de boot zelfrichtend vermogen.

De kantelproef, ook wel zeewaardigheidstest genoemd, test dit zelfrichtende vermogen. De semi zelfrichtende boot, bestemd voor KNRM in de haven van Oudeschild, is daarvoor voorzien van een opblaasbare kantelzak. Mocht het schip omgekeerd in het water komen te liggen, dan kan de bemanning de ‘airbag’ activeren door aan een koord te trekken, waardoor het schip weer rechtop komt te liggen.

De boot zal in de herfst van dit jaar gedoopt worden en Oudeschild, op Texel, als thuishaven krijgen. De daar aanwezige Francine Kroesen gaat dan naar de rerervevloot.

Een korte video van Dichtbij.nl


Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten en ontwikkelingen?
Volg Fender Innovations op LinkedIn of Facebook.
 

Terug naar nieuwsoverzicht

We produceren maatwerk fenders voor de volgende branches:

Windfarm support

Lees meer

Workboats

Lees meer

Superjacht tenders

Lees meer

Contact met Fender Innovations

Westrak 240
1771 SV Wieringerwerf
Nederland

Tel: +31 22 37 64 170
E-mail: info@fenderinnovations.nl

  Follow Fender Innovations on LinkedIn

Fender Innovations B.V. is part of the Fender Innovations Group.

Fender Innovations B.V. is specialised in light weight, flexibel, tailor made fender systems and specials for fast rescue, life boat tenders and heavy duty Rib's.
Poly Marine Fender Systems B.V. is specialised in Heavy Duty fenders for crew tenders, pilot boats or specials such as shore tension.

Find out more at www.polymarinefendersystems.nl | Download PMFS flyer